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World Coffee Leaders Forum 2014 Overview

Title

World Coffee Leaders Forum 2014 (WCLF 2014)

Date

November 19(Wed) - 22(sat), 2014

Venue

Coex, Seoul, South Korea

Organizer

World Coffee Leaders Forum Organizing Committee

Sponsor

OFFICIAL SUPPORTERS
International Coffee Organization, Ministry of Trade, Industry & Energy, Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs, Seoul Tourism Organization, Korea Tourism Organization, Speciality Coffee Association of Europe, Specialty Coffee Association of Japan, Alliance for Coffee of Excellence, Coffee Kids,Inc, Korea Council of Fair Trade Organizations
OFFICIAL SPONSORS
Coffee Board of India, DROPTOP, PAUL BASSETT, COFFEE MYUNGGA, COFFEE LIBRE, SOWDEN, BEAN BROTHERS
MEDIA PARTNERS
BARISTA MAGAZINE, FRESH CUP MAGAZINE, roast, coffee network, 21FOOD, STiR, UNITED COFFEE TEA, new scai

Main Theme

Paradigm Shifts in Coffee Industry and its Countermeasures

Participants

1,276 participants from 35 Countries

Official Language

English, Korean

Program

Keynote Speech, Plenary Session, Panel Discussion, Asia Session, Technical Session, World Coffee Adventure Session, World Coffee Youth Leadership Forum, Business Session, Welcome Reception, Seoul Night Tour, Coffee Business Tour

Concurrent Event

13th Seoul Int’l Cafe Show 2014

주제

플레너리 세션(코엑스 컨퍼런스룸 401호)
Session Topic and Speakers Time
Keynote [Key issues in the Sustainability of the Global Coffee Industry]
글로벌 커피 산업의 지속가능성을 위한 주요 이슈
Robério Oliveira Silva (Executive Director, International Coffee Organization)
11월 19일 (수) 10:10 ~ 10:30
Plenary 1 [Creative Development and Future of Espresso Market]
에스프레소 시장의 창조적 발전과 미래
Andrea Illy (Chairman & CEO, illycaffè S.p.A)
11월 19일 (수) 10:30 ~ 11:30
Plenary 2 [Coffee Leaf Rust Effect and the Future of Specialty Coffee]
커피 녹병의 영향과 스페셜티 커피의 미래
Ric Rhinehart (Executive Director, Specialty Coffee Association of America)
11월 19일 (수) 11:30 ~ 12:30
Plenary 3 [Stumptown as a Sustainable Business Model-from the People to Practice]
스텀타운의 지속가능한 비즈니스 모델 - from the People to Practice
Matt Lounsbury (Vice President, Stumptown Coffee Roasters)
11월 19일 (수) 13:30 ~ 14:30
Plenary 4 [The History of Coffee: Black Puddle Water, Gift of the Gods, or Just a Berry?]
커피의 역사 - 흙탕물인가 신의 선물인가 아니면 단지 열매인가?
Mark Pendergrast (Author of ‘Uncommon Grounds’)
11월 19일 (수) 14:30 ~ 15:30
Plenary 5 [Resilience in the Coffeelands]
커피 산지의 탄력성
Rick Peyser (Senior Relationship Manager, Coffee & Cocoa Lutheran World Relief)
11월 19일 (수) 16:00 ~ 17:00
Asia Session
Session Topic and Speakers Time
Asia Session 1 Korea 스페셜티 커피, 아시아에서 해답을 찾다
안명규 (커피명가 대표)
11월 20일 (목) 10:00 ~ 10:40
Asia Session 1 Korea 스페셜티 커피의 산지별 특성과 한국에서의 직거래
서필훈 (커피 리브레 대표)
11월 20일 (목) 10:40 ~ 11:20
Asia Session 1 Korea 한국커피가 아시아의 커피시장을 움직이다
오미란(Healing Coffee Roaster 대표)
11 20일 (목) 11:20 ~ 12:00
Asia Session 2 Japan [Japanese Specialty Coffee Industry - The Past, the Present, the Future]
일본 스페셜티 커피 산업 – 과거, 현재 그리고 미래
Katsuhiko Hasegawa (President, Specialty Coffee Association of Japan)
11월 20일 (목) 13:00 ~ 13:50
Asia Session 3 India [Robusta Coffee – Quality and Sustainability]
로부스타 커피 – 퀄리티와 지속가능성
Sunalini Menon (CEO, M/S. COFFEELAB LIMITED, BANGALORE)
11월 20일 (목) 13:50 ~ 14:40
Asia Session 4 China [China Coffee Market Insight and Trend]
중국 커피 시장의 분석과 트렌드
Xu Lu (General manager of cocoa and coffee department, China Tea Co., Ltd)
11월 20일 (목) 15:00 ~ 15:50
Asia Session 4 China [Overseas Expansion to China Coffee Market]
중국 커피시장 성공사례 및 진출방안
Ja Sang, Shin (Chairman, Maan creative co.,ltd.)
11월 20일 (목) 15:50 ~ 16:40
Asia Session 4 China [Malaysia, the Emerging Coffee Market Insight and Trends]
떠오르는 커피시장, 말레이시아 커피 시장 인사이트와 트렌드
Dato Seri Chia Kwnag Chye(Consultant, Prime Consulants Sdn Bhd)
11월 20일 (목) 16:40 ~ 17:30
테크니컬 세션
Session Topic and Speakers Time/Place
Skill Building - Brewing Manual brewed coffee presentation and demonstration by using various kinds of equipment
다양한 장비를 이용한 브루잉의 매뉴얼 이론과 시연을 통한 실습
Stefanos Domatiotis (Barista Trainer, TAF)
11월 21일 (금)
Stumptown cold brewed coffee presentation and demonstration
스텀타운 콜드 브루잉 커피 이론과 시연을 통한 실습
Matt Lounsbury (Vice President, Stumptown Coffee Roasters)
11월 21일 (금)
Skill Building - Cupping Acidity – Coffees Most Misunderstood Component
Susie Spindler (Executive Director, ACE (Alliance for coffee excellence))
도 - 커피 구성요소의 치명적인 오해 / COE 커핑 실습
Sherri Johns (Cup of Excellence Head Judge, ACE (Alliance for coffee excellence))
11월 22일 (토)
Skill Building - Brista Why it’s important for Baristas to understand about producing countries
바리스타가 알아야 할 커피 생산지 이해의 중요성
Hidenori Izaki (Barista, Maruyama Coffee co., Ltd)
11월 22일 (토)
Certificate Course SCAE Sensory Skills Intermediate
Asli Yaman (Chief Roast Master, Soyuz Coffee Roasting)
11월 21일 (금) ~ 22일 (토)
SCAE Green Coffee Intermediate
Jon Wilassen (Director, Coffee Solution and Coffee Evolution)

월드 커피 어드벤쳐 세션

11월 21일(금) Session 1 인도 몬순바람의 로맨스 – 인도 커피
Jawaid Akhtar (Chairman, Coffee Board of India)
Session 2 온두라스 온두라스 커피문화의 특징과 품질보증 (Quality Assurance)
Mario Ordoñez (Assistance General Manager, IHCAFE)
Session 3 과테말라 과테말라 고급 퀄리티 커피 기원의 비밀
Miguel Medina (Vice-Chairman, Guatemalan Coffees)
Juan Antonio Silvestre (Cupper, Guatemalan Coffees)
Session 5 에티오피아 게이샤 커피의 본질을 찾기 위한 여정
Willem Boot (CEO, Boot Coffee)
11월 22일(토) Session 5 콜롬비아 콜롬비아의 다양한 지역
Henry Martinez (Green Coffee Manager, FNC)
Session 6 에티오피아 다가오는 에티오피아의 새로운 수확
Samuel Demisse (President, KEFFA COFFEE)
Session 7 브룬디 부룬디 커피와 프로파일
AUGUSTIN MANIRAKIZA (Marketing Manager, INTERCAFE BURUNDI)
Session 8 코스타리카 코스타리카 8개의 커피산지
Mario Arroyo (Marketing Director, ICAFE)